Kockduellen - en matlagningstävling för högstadieelever

Publicerad 18 jul 2018
Dela:
Kockduellen är en matlagningstävling för högstadieelever som går i årskurs 8 och 9. Förra omgången tävlade 2 500 elever runt om i hela Sverige. Nu är det dags att anmäla sig till Kockduellen 2018/2019!

Kockduellen arrangeras inom ramen för hemkunskapen och genomförs i fyra steg: skoltävling, stadsfinal, kval till riksfinal och slutligen riksfinal. Kockduellen är en tävling som samlar högstadieelever, hemkunskapslärare och gymnasieskolor med Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Förra året tävlade hela 2 500 elever från hela landet, och i år hoppas vi ännu fler vill vara med och tävla. Häng på!

Kockduellen 2018/2019

Inom kort kommer det finnas information på www.varldensjobb.se. Tillsvidare har ni som gymnasieskolor som är intresserad av att arrangera en stadsfinal möjlighet att läsa mer om Kockduellen här.

Ett samarbete med skolorna och branschen

Kockduellen är ett samarbete mellan Visita och skolorna för att öka intresset för en karriär inom restaurangbranschen. Förutom att väcka intresset för matlagning, får eleverna också information om vilka möjligheter som finns inom kockyrket, hur arbetsmarknaden ser ut och vilka karriärvägar som finns.

Stort mediegenomslag 

Tävlingarna samlade närmare 2500 elever och genomfördes i Falun, Västerås, Örebro, Strängnäs, Stockholm, Uppsala, Göteborg, Katrineholm, Hallsberg och Leksand. Kockduellen fick stort mediegenomslag runt om i hela landet.

Se bilder från finalen här.


Har du frågor eller vill veta mer – kontakta oss

Är du yrkesverksam inom besöksnäringen och vill bidra till tävlingen genom att till exempel vara jury eller  är du från en skola som vill delta i tävlingen - hör av dig!

Emelie Jönsson, e.jonsson@visita.se, 08-762 74 22
Malin Bergsvik, m.bergsvik@visita.se, 08 762 74 32

Press
Jonas Partheen, j.partheen@visita.se, 08-762 74 68