Kockduellen - en matlagningstävling för högstadieelever

Publicerad 22 okt 2018
Dela:
Kockduellen är en matlagningstävling för högstadieelever som går i årskurs 8 och 9. Tävlingen samlar högstadieelever, hem- och konsumentkunskapslärare och gymnasieskolor med Restaurang- och livsmedelsprogrammet. I år kommer 5000 elever från 25 olika städer runt om i Sverige att tävla.

Kockduellen arrangeras inom ramen för hemkunskapen och genomförs i fyra steg: skoltävling, stadsfinal, kval till riksfinal och slutligen riksfinal. Kockduellen är en tävling som samlar högstadieelever, hemkunskapslärare och gymnasieskolor med Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Förra året tävlade hela 2 500 elever från hela landet, och i år har tävlingen vuxit sig dubbelt så stor med över 5000 tävlande elever från 25 olika städer. 

Ett samarbete med skolorna och branschen

Kockduellen är ett samarbete mellan Visita och skolorna för att öka intresset för en karriär inom restaurangbranschen. Förutom att väcka intresset för matlagning, får eleverna också information om vilka möjligheter som finns inom kockyrket, hur arbetsmarknaden ser ut och vilka karriärvägar som finns.

Läs mer om tävlingen här: www.varldensjobb.se 

 


Se bilder från finalen 2018 här.

Har du frågor eller vill veta mer – kontakta oss

Är du yrkesverksam inom besöksnäringen och vill bidra till tävlingen genom att till exempel vara jury eller  är du från en skola som vill delta i tävlingen - hör av dig!

Emelie Jönsson, e.jonsson@visita.se, 08-762 74 22
Malin Bergsvik, m.bergsvik@visita.se, 08 762 74 32

Press
Jonas Partheen, j.partheen@visita.se, 08-762 74 68