Ingår i medlemskapet

Publicerad 20 dec 2017
Dela:
Visita är en arbetsgivar- och branschorganisation.

Arbetsgivardelen består av kollektivavtalen som vi träffar samt den arbetsrättsliga rådgivningen. Våra jurister företräder dig också i förhandlingar.

Har du inte kollektivavtal får du själv ha koll på vad lagstiftningen säger om anställningar, personal osv. Kollektivavtalet ska helt enkelt hjälpa dig att göra rätt som arbetsgivare. Det ger dessutom dina anställda en trygghet.

Som branschorganisation arbetar vi med frågor som rör branschen generellt, vi har t.ex. drivit kampanjen för sänkningen av restaurangmomsen. Vi ser till att du är informerad om lagar och regler och om det sker någon förändring som du måste ta hänsyn till. Du får tidningen Besöksliv 8 gånger per år och vi håller dig informerad via våra nyhetsbrev. Vi vill att det ska vara enkelt för dig, du ska slippa leta efter informationen på egen hand.

I branschdelen av medlemskapet finns också våra branschjurister. De hjälper dig med frågor som rör t.ex. hyresförhandlingar och hyrestvister; kassaregister; personalliggare och serveringstillstånd. De företräder dig också i dessa frågor.

Vi har också ett antal medlemsförmåner som ditt företag kan tjäna pengar på.