Lagstiftning

Publicerad 12 okt 2018
Dela:
Visita vet att du som företagare i besöksnäringen vill ha fullt fokus på drift och utveckling av din verksamhet. Samtidigt finns det en stor mängd lagar, förordningar, föreskrifter och regler på olika områden som måste följas. De bestämmelser som gäller förändras dessutom över tid.

Under ’’Lagstiftning’’ har du alltid tillgång till uppdaterad och korrekt information om de viktigaste branschjuridiska reglerna – alltså sådana bestämmelser som företagen inom besöksnäringen särskilt ofta kommer i kontakt med i sin verksamhet. Vår målsättning är att detta ska underlätta din och ditt företags vardag när det handlar om att söka information om vilka regler som egentligen gäller, vad de innebär och att hålla sig löpande uppdaterad om dem.

Exempel på juridiska områden som du hittar information om här är livsmedel, serveringstillstånd, personalliggare, kassaregister, bokning och avbokning av hotellrum och konferenser, betalfrågor, danstillstånd och hyresfrågor.

Om du inte hittar de svar du söker här är du som representerar ett medlemsföretag i Visita alltid välkommen att mejla eller ringa till oss för rådgivning eller ytterligare upplysningar.

Ofta efterfrågat är:

Registrering av hotellgäster

Dataskyddsförordningen (GDPR)

Personalliggare

Bokningsregler

Diskriminering

Betalfrågor, drickshantering

Håll dig uppdaterad om nya regler och annat som är bra att veta via Visitas nyhetsbrevPrenumerera här.