Hållbarhet och miljö

Publicerad 12 okt 2018
Dela:
I menyn hittar du bra redskap för ditt hållbarhetsarbete och vad Visita gör i hållbarhetsfrågan.

Vad rymmer ordet hållbarhet och vad står det för? Den mest kända formuleringen, från Bruntlandsrapporten 1987, säger att "en hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov". I den meningen ryms social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och det är tydligt att ingen av dem kan stå på egna ben. För att vi inte ska äventyra kommande generationers behov måste vi vara varsamma med jordens resurser, vi kan inte tillåta en allt för ojämn fördelning av dem, och de företag vi bygger upp måste sträva mot långsiktig lönsamhet.

För den svenska besöksnäringen är det enklare än annars att visa hur det hänger ihop. Sverige förknippas med vår vackra, orörda och tillgängliga natur. Med vår öppenhet och frihet, och att vi är moderna och hälsosamma. Att vi helt enkelt är ett hållbart land. Naturen är definitivt en väldigt unik tillgång för oss, oavsett om det är i Stockholms innerstad, vid Höga kusten eller på Östgötaslätten vi verkar. Vi är rädda om den, för vi vet att den är viktig för oss.

Att vara en omsorgsfull arbetsgivare med kollektivavtal är att ta ansvar för social hållbarhet, och det leder på sikt till ekonomisk hållbarhet. För att kunna sälja den fantastiska produkt som är vår så behöver vi kompetent personal och den får vi just genom att vara en attraktiv arbetsgivare. Som medlem i Visita har du alla möjligheter att vara det, vi hjälper gärna till!

Håll dig uppdaterad med Visitas nyhetsbrevPrenumerera här.

Bild på Caroline Strindmar

Caroline Strindmar

Hållbarhets- och livsmedelsstrateg

Ansvarig för hållbarhets- och livsmedelsfrågor.

08-762 74 21

c.strindmar@visita.se