Politikerna pratar om jobb – besöksnäringen skapar dem

Publicerad 30 jun 2017
Dela:
Besöksnäringen är den snabbast växande näringen i Sverige och skapar årligen hundratusentals jobb, inte minst för unga och utrikes födda. Var femte nytt jobb i Sverige under de senaste tio åren har skapats i besöksnäringen. Branschen bidrar dessutom till tillväxt och attraktiva regioner över hela Sverige.

Runt om i landet – på allt från stjärnkrogar i våra storstäder till kvartersrestauranger, hotell, campingplatser och nöjesfält arbetar Visitas över 5 000 medlemsföretag hårt för att utveckla sin verksamhet och på så sätt kunna bidra ännu mer till jobb och tillväxt. Några exempel ser du på bilderna nedan där en lång rad av Sveriges allra mest kända och framgångsrika kockar och krögare stolt står upp för såväl sitt medlemskap i Visita som för det faktum att de är jobbskapare.

Visita medlemmar har förbundit sig att följa våra etiska regler och ta ansvar för både gäster och anställda. De anställda är försäkrade och har avtalsenliga löner.  

Nu är det också lättare än någonsin för dig att engagera dig i kampanjen. På den här webbsidan kan du till exempel ändra din profilbild på Facebook, lägga till en så kallad pin vid din profilbild eller twittra om kampanjen. Gör så här: När du angett att du vill lägga till symbolen på din profilbild hamnar den nya bilden automatiskt i ditt bildbibliotek på Facebook. För att den nya bilden med budskapet på ska bli din profilbild måste du gå in i biblioteket och aktivt välja den.