Det är skillnad på ställe och ställe – och det är lätt att hitta ett bra!

Publicerad 5 jun 2019
Dela:
Vad är viktigt för dig när du väljer restaurang eller hotell? Ladda ner Visita-appen Bra ställe, så hittar du ett bra ställe som är medlem i Visita.

Appen Bra Ställe

För iPhone>

För Android>

Bra ställe på webben

www.brastalle.se

Varför ska jag välja ett Bra Ställe?

Som konsumenter är vi vana att göra aktiva val när vi handlar. Många är pålästa, tänker till om kvalitet, ursprung, miljö och etik. Men vi gör inte samma aktiva val när vi väljer restaurang och hotell. Det borde vi, men det kan vara svårt. På ytan ser vi ingen skillnad. På ena stället sköts allt perfekt och alla jobbar under bra förutsättningar, på det andra kan det vara raka motsatsen med oklara anställningsförhållanden.

Du som är Visitamedlem bör kontrollera att ditt/dina arbetsställen finns med i appen och att uppgifterna är rätt. Vill du ändra något? Klicka på rutan här:

Kolla efter vårt medlemsmärke

Visitas medlemmar har valt att ta ansvar för både gäster och anställda. De anställda har avtalsenliga löner och är försäkrade genom sina arbetsgivare. Våra medlemmar gör pensionsavsättningar och har förbundit sig att följa Visitas etiska regler. Kolla efter vår medlemsmärkning när du väljer ställe, du hittar våra medlemmar på brastalle.se och i vår app Bra ställe.

 

Bidra till det bättre

Det kostar mer att göra rätt för sig. Den som inte vill vara seriös kan därför ta ut lägre priser eller lägga mer pengar i egen ficka. Det skapar en osund konkurrens som du som gäst bidrar till. Om någon fuskar med löner, arbetstider och försäkringar; vad är det som säger att fusket inte också gäller allergener, hygien, ursprungsinformation och så vidare? Du kan göra skillnad - välj ett bra ställe!