Eva Östling årets personlighet i hotellbranschen 2016

Publicerad 13 sep 2016
Dela:
Visitas vd Eva Östling har idag tilldelats det nyinstiftade priset Årets personlighet i hotellbranschen av organisationen Sweden Hotels.

– Jag är mycket stolt och glad över utmärkelsen Årets personlighet i hotellbranschen. Att som första person få ta emot denna utmärkelse gör mig ödmjuk och fantastiskt stolt, säger Eva Östling.

Det var på Sweden Hotels årliga gala som Eva Östling på söndagskvällen tilldelades priset som Årets personlighet.

– Svensk besöksnäring är en jobbmotor. Sedan 2007 har vår näring skapat var femte nytt jobb i Sverige. Ska vi inte tappa fart krävs rätt förutsättningar. Det arbetet fortsätter vi på Visita att kämpa för, nu med ännu mer energi efter den här utmärkelsen, säger Eva Östling.

Motiveringen
Hela motiveringen lyder: ”Årets Personlighet är ett nyinstiftat pris som tilldelas en person som betyder extra mycket för hotellbranschen. Med energi och stort engagemang representerar vinnaren av Årets Personlighet hela svensk besöksnäring. Hon driver de frågor som är viktiga för branschen och genom klokskap, engagemang och stor professionalism lyckas hon i sitt tuffa arbete – att få våra politiker och näringslivstoppar att förstå att besöksnäringen är en av Sveriges viktigaste basnäringar och att får vi bara rätt förutsättningar kan vi tillsammans uträtta storverk.”